dijous, 2 de desembre del 2010

Una altra devaluació de la política laboral de Balears?

Els rumors eren insistents des de ja feia algunes setmanes. El BOIB de dissabte ho confirmà. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) s’ha quedat sense director i no està clar si hi haurà una substitució al capdavant del servei públic d’ocupació autonòmic. Ans al contrari, sembla que aquesta tasca se li encomana al director general de Treball.

Subsumir les tasques de direcció del SOIB amb les pròpies d’una Direcció General de Treball seria un greu error. L’actual situació de crisi laboral necessita d’una forta empenta del servei públic que ha de tenir cura de les persones en atur i donar-los possibilitats d’ocupació amb l’augment de la ocupabilitat de la gent que vol i no pot treballar. Ens equivocam si pensam que és un assumpte de gestió i que, per tant, si s’eliminen càrrecs públics, millor.

La direcció del SOIB hauria de liderar de debò el procés de la imminent reforma de les polítiques actives d’ocupació i fer ho amb el màxim consens social, amb mentalitat de política de Govern de les Illes Balears i amb capacitat d’explicar i convèncer al Govern d’Espanya de les peculiaritats del mercat de treball de les Illes. Em deman si ho podrà fer sense Conselleria de Treball i Formació i amb un SOIB mancat de lideratge per fer front a la situació actual i als reptes immediats.

No vull acabar aquest comentari sense expressar la meva consideració per la bona tasca de Marcel•lí Fernández de Heredia Cañellas. En l’època que jo he tengut responsabilitat sindical i en Marcel•lí ha dirigit el SOIB, hem discrepat més d’una vegada, però sempre he vist clara la sensibilitat i la passió que ell ha mostrat vers els més febles d’aquesta societat i pels grans damnificats d’aquesta crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada