dijous, 13 de maig del 2010

Tisorada únicament social

Zapatero, ens has fallat


El pla de retalls socials anunciat ahir pel president del Govern espanyol és, diguem-ho amb claredat, un gir de grans proporcions cap a la dreta: Reduir les retribucions de les persones al servei de les administracions públiques i la seva congelació salarial per a l’any que ve, suspendre la revalorització automàtica de les pensions, eliminar el règim transitori per a la jubilació parcial, suprimir la retroactivitat dels ajuts a la dependència, tot plegat significa a més d’una injustícia innecessària, un incompliment d’allò pactat i compromès. És a dir, a més d’acabar-se el Zapatero defensor de la política social, s’acaba el Zapatero del bon tarannà, del diàleg social i de l’home fidel a la paraula donada.

La tisorada inclou altres retalls: l’eliminació del xec nadó, el retall a l’ajut al desenvolupament, la reducció de més de 6.000 milions en inversió pública, i la imposició d’un estalvi addicional de 1.200 milions d’euros a les Comunitats Autònomes i als ajuntaments. És a dir, s’acaba amb el Zapatero del keynesianisme progressista i de la política internacional basada en la cooperació.

Els únics que se salven són els rics, els poderosos, els causants intel·lectuals i fàctics de la crisi. Ahir ho va dir molt bé i clar el portaveu d’ICV al Congrés del Diputats, Joan Herrera.

Per fer front a l’envestida, cal una resposta contundent. No hi ha cap dubte. Però han de quedar obertes les portes a possibles acords sobre ocupació i el futur de les pensions. Resposta contundent però intel·ligent. El Diàleg Social és una conquesta sindical que no es pot malmenar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada