dimecres, 13 d’abril del 2011

Idees, programes i ganes de votar

Cada vagada hi ha més experts electorals dels entorns progressistes internacionals que opinen que la gent vota pensant més en allò que intueixen que es farà i no tant en allò que s'ha fet o no s'ha fet abans. Això és, sens dubta, molt cert als EUA i els estrateges electorals dels demòcrates americans s'ho tenen ben estudiat. No obstant em sembla una teoria, si més no, discutible, en aquesta banda del Atlàntic. Dic que és discutible i que s'hi poden fer matisos importants. No dic que sigui una curolla menyspreable. Els èxits de els Verds a Alemanya i a França poden ser exemples que corroboren aquesta teoria.

Tanmateix, allò que em sembla indiscutible és que les forces progressistes que es situen a fora del bipartidisme empobridor han de fer un gran esforços per donar a conèixer el que volen fer... i a més de dir-ho tenir lideratge personal i organitzatiu abastament per ser creïbles.

Per això crec que tenen tanta importància els programes electorals que la coalició PSM-INICIATIVAVERDS-ENTESA ha aprovat aquests darrers dies. Són una prova irrefutable que hi ha idees (vegeu conferencia de Biel Barceló "El país que volem") i capacitat d'articular-les en propostes concretes. Dit d'una altra manera: S'ha fet transferència del coneixement des de un forma de pensar diferent. Això segur que farà votera.

FOTO: Per proclamar la Segona República, va ser necessari pensar diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada