divendres, 13 de maig del 2011

DADES D’OCUPACIÓ I ELECCIONS


El PP (i incomprensiblement UGT i CCOO) valoraren molt negativament les dades d’ocupació referides al mes d’abril. Per emfatitzar els aspectes negatius d’aquestes dades oficials (les darreres abans de votar el proper diumenge dia 22 de maig) insistiren en la baixada interanual d’afiliacions a la Seguretat Social sense reparar que parlaven d’un mitjana poc rigorosa. L’estadística més depurada i desestacioalitzada és la que ens informa de les Altes i Baixes a la Seguretat Social a fi de més. Idò ara sabem que el mes d’abril tancà amb un increment interanual de 2.565 persones més en alta a la SS.


Això vol dir que hi ha més gent fent feina i menys atur. Tot i que l’estacionalitat és sempre un factor d’anàlisi, és molt saludable la forta baixada de l’atur registrat (-6,24% vs mes anterior i quasi dos punts en relació al mes d’abril de l'any anterior). És cert que no ens hem recuperat del terratrèmol de la crisi i de fet hi ha 10.680 persones en atur registrat més que el mes d’abril de 2009. Però malgrat la política de retalls imposada per la dreta europea la situació millora.


Conclusió: Elemental estimat Watson: No necessitem ni al Bauzá, ni a la Salom ni al Mateo Isern per resoldre el greu problema d’atur que ells i altres colleges del PP, contribuïren tan a generar amb les politiques especulatives i expansives insostenibles i el segueix a lles arques publiques.

Foto de la exposició “Una luz dura, sin compasión. El movimiento de la fotografia obrera, 1926-1939” (Museo Reina Sofia (Madrid)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada