dimecres, 18 de juliol del 2012

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ


EL CONSELL DE LA SOCIETAT CIVIL DE MALLORCA CRIDA A LA MOBILITZACIÓ A FAVOR DELS DRETS SOCIALS I DEMOCRÀTICS
 
L'ORGANISME, QUE AGRUPA MÉS DE 50 ENTITATS MALLORQUINES, DEMANA A LA CIUTADANIA QUE SURTI AL CARRER DEMÀ, DIJOUS, 19 DE JULIOL, PER DIR PROU

Les noves retallades decretades pel Govern de Rajoy són una agressió sense precedents a la immensa majoria de la ciutadania. Unes mesures que, lluny d'impulsar una sortida justa de la crisi econòmica i social que patim, aprofundiran la recessió econòmica, augmentaran l’atur, empobriran encara més les classes mitjanes i les baixes, i enriquiran encara més els rics i els poderosos.

El Consell de la Societat Civil de Mallorca, en coherència amb la crida feta anteriorment “Pels drets de la ciutadania, prou de retallades”, amb la que iniciava el seu primer manifest, fa una crida a la ciutadania mallorquina a manifestar-se contra   aquesta agressió.

Per això animam a participar a la Manifestació que els sindicats han convocat a Palma el dijous, dia 19 de juliol, a les 19.30 hores, a la plaça d’Espanya.

El  Consell de la Societat Civil de Mallorca crida a participar a la manifestació perquè cal dir ben fort:

Prou retallades a la protecció social de les persones aturades i a les que estan en situació de dependència. Els aturats i les aturades són les víctimes de la crisi i, en cap cas, en són les culpables. La degradació –o eliminació- de l’atenció a les persones en situació de dependència no pot ser una conseqüència d’una crisi causada per la cobdícia i l’especulació.

Prou de retallades als serveis públics. Les reiterades baixades salarials i la degradació de les condicions de treball dels treballadors i treballadores del serveis públics, no són altra cosa que una estratègia per desprestigiar l’educació, la sanitat, els serveis socials i tot allò públic.

Prou d’una política econòmica i financera que, per una banda retalla drets, capacitat adquisitiva, aplica la pujada d’impostos (IVA) més injusta de les que s’han fet des de la restauració de la democràcia i nega les perspectives de progressar a la majoria de la població; i per una altra decreta ignominioses amnisties fiscals per a una elit de defraudadors o injecta quantitats astronòmiques de diners públics al sistema financer que hipoteca diverses generacions.

Prou retallades de la democràcia. Aquestes mesures no foren explicades a la ciutadania a l'hora d'emetre el seu vot. Democràcia i veritat són indissociables.

Prou retallades a l'autogovern de les Illes Balears. El paquet de mesures incloses en el  Reial Decret-llei 20/2012 de 13 de juliol inclou tot un seguit de polítiques (imposició d’un model de comerç, unitat de mercat...) que buiden de contingut l'Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

Prou de malmenar el medi ambient. Coincidint amb la desprotecció de Ses Fontanelles impulsada pel Govern de Bauzá, el govern central aprova una modificació de la Llei de Costes que pot provocar una major urbanització de la nostra costa.



Palma, 18 de juliol de 2012
CONSELL DE LA SOCIETAT CIVIL DE MALLORCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada