dilluns, 2 de maig del 2016

Primer de maig 2016: “Els molts” i “los nadies”

Feia anys que no m’identifica tant amb el manifest de la Confederació Sindical Internacional amb motiu del Primer de Maig. Especialment m’identific quan afirma que “molts marxaran sota pancartes per la llibertat i contra els conflictes i l’esclavitud, molts es manifestaran demanant justícia per als refugiats, molts defensaran uns salaris mínims vitals i negociació col·lectiva i s’oposaran a la cobdícia corporativa, molts exigiran justícia climàtica i molts d’altres donaran la benvinguda als refugiats. En totes aquestes reivindicacions estan els principis fonamentals d’igualtat i justícia social que inspiren les accions dels sindicalistes cada dia.” Seré un d’aquests “molts” que em manifestaré en defensa d’aquestes reivindicacions.
Partint d’aquest plantejament  del sindicalisme internacional  (només   falta que ara, en lloc de practicar l’internacionalisme proletari d’avui dia, algú  qualifiqui  al moviment sindical internacional de “venut al capital”) no sembla justificable que les manifestacions 1r. de maig no siguin totalment unitàries. Pens que, més d’hora que tard, s’ha de ser capaç de superar burocratismes i competències de sigles. Pot ser és arribat l’hora de, per una banda, alliberar a les organitzacions sindicals de la competència entre elles (i canviar el model de mesurar la representativitat sindical), i recordar que la competència i la competitivitat és part important del “verí neoliberal”. D’altra banda, potser, només potser, ha arribat el moment que siguem “los nadies” –recordant  Eduardo Galeano- els qui impulsem un moviment de base per un Primer de Maig de tots els sindicalistes i de totes les sindicalistes.
Sincerament crec que “los nadies” ens mereixem una explicació del perquè no ens manifestem fent  tothom pinya per defensar aquestes reivindicacions que formulen els grans sindicats. Mentrestant compartirem  els carrers al so de la Internacional (aquí una de les meves versions preferides)
Visca el Primer de Maig!

Publicat originalment a www.elperiscopi.com (30-IV-2016) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada