dimarts, 5 de setembre del 2017

Cal aturar-lis els peus!

Normalment quan ens referim a la violència franquista que, no s'oblidi, va esser el pilar essencial per a la consolidació de la dictadura, solem fer referència a l'empresonament, la tortura, l'assassinat, la desaparició de l'adversari polític. Són les persones que coneixem com a víctimes del franquisme. Però va haver-hi una altra repressió: L'econòmica. (Vegin aquí)

Aquesta repressió va arruïnar a moltes famílies. Les sentències (dels il·legítims tribunals franquistes) es van seguir aplicant durant molts anys als familiars directes dels il·legítimament condemnats. No ho he escrit mai però avui s'escau dir que uns familiars meus, després que els franquistes havien arruïnat al seu pare, van estar "pagant" fins ben entrats els anys 60 del segle passat per una d'aquestes infames sentències.

Hom diria que l’Estat Espanyol vol aplicar (vegin aquí) una mena de Ley de Responsabilidades Políticas de 9 de febrer de 1939, per intentar frenar el democràtic dret d'autodeterminació del poble del Principat de Catalunya.

Contra repressió, democràcia! Això va de democracia! Referèndum és democràcia!

Cal aturar-lis els peus! Ara més que mai:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada