dissabte, 9 de novembre del 2019

Violació a Manresa: La manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!


Sis homes d'entre 19 i 26 anys i un altre de 39, la nit del 29 d'octubre del 2016 sortiren de "manada " pels carrers de Manresa. Sis d'ells van violar una nina de 14 anys, mentre l'altre mirava masturbant-se. La sentència, recentment adoptada per l'Audiència de Barcelona, descarta l'existència de violència pel fet que la víctima no es resistís a l'atac dels condemnats. Indignant! Però la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!
Semblava que després de tot el que passà amb la Manada de Pamplona (alarma i mobilització social, i, finalment, sentència del Tribunal Suprem) això no podia passar de nou. Sorprenent! Però la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!
L'Audiència de Barcelona dona com a fets provats, entre altres detalls esgarrifosos, l'existència de diferents penetracions vaginals i bucals de manera reiterada dels acusats sobre la víctima. Irritant! Però la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!
El cas és que la sentència insisteix que la nina estava en un estat "d'inconsciència" mentre es produïen les penetracions per torns, i, per això, es descarta que els homes fessin ús de la força. Insultant! Però la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!
Fet i fet, el tribunal sentencia que no hi ha hagut violència ni intimidació, els dos requisits que marca el Codi Penal per passar del delicte d'abusos al d'agressió sexual. Exasperant! Però la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure!
Tot plegat denota que alguna cosa falla. Sens dubte, falla la redacció dels delictes d'abús i d'agressió sexual. Ben segur, falla el desenvolupament i aplicació de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere (a tall d'exemple ¿Què s'ha fet en l'àmbit educatiu que, no debades, és el capítol primer de la dita llei integral?). Seguríssim que falla, i molt, el Consell General del Poder Judicial que encara és l'hora que sancioni alguna de les resolucions dels membres de les manades de la justícia patriarcal.
Tanmateix, el més indignat és que, mentre la manada de la justícia patriarcal segueix a lloure, no siguem milers els homes que ens rebel·lem i donem la cara contra els energúmens agressors!

Publicat originalment a dBalears (04-11-2019)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada