dimecres, 12 de gener del 2011

COMPROMÍS 2011

Detall del quadre “Palmeres en Bordighera” de Claude Monet

Tony Judt en el seu celebrat llibre “EL MÓN NO SE’N SURT” afirma que “Sense idealisme, la política es redueix a una mena de comptabilitat social, a l’administració diària d’homes i coses. Els conservadors poden sobreviure perfectament a un escenari així. Per l’esquerra, però, és una catàstrofe” (pàg. 122). Com tantes de les reflexions contingudes en aquesta breu però intensa obra, és molt assenyada per començar aquest any que –a més a més de combatre els efectes de l’austeritat neoliberal- ens enfrontarem a una cita electoral, la del 22 de maig, de cabdal importància per al futur de la ciutadania de les Illes Balears.

És fonamental fer els balanços d’aquesta legislatura autonòmica amb un fort contingut d’idealisme, i encara ho és més que els programes electorals estiguin farcits de propostes realitzables però amb continguts dels ideals vigents de l’esquerra de sempre (igualtat, solidaritat, fraternitat, internacionalisme...) i de l’esquera emergent (equitat ecològica).

En aquest sentit, va ser una excel•lent iniciativa l’acte de la coalició PSM-IniciativaVerds fet al teatre Mar i Terra per presentar el llibre del balanç de la feina feta en aquests tormentosos anys que van del 2007 al 2011. Ara s’hauria de arrodonir amb el “boca-orella” per explicar aquest balanç de realitzacions i actuacions fetes amb passió, seny i valors, i encertar l’any amb uns bons programes electorals.

La proposta electoral de PSM-IniciativaVerds és un marc ideal per oferir a la ciutadania escenaris de sortida de la crisi realistes i alhora de canvi i d’equitat social i ecològica. Aquest hauria de ser el compromís per a l’any 2011. Perquè si no ho fem nosaltres, ho faran els altres.

FOTO: Rafa Borràs, NYC, 2010
Metropolitan Museum of Art ( Met) de New York

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada