dijous, 16 de juny del 2011

Que ens vegin!


Una de les imatges de les acampades del Moviment 15 - M que més m’ha cridat l’atenció –i amb la que m’identifico molt- ha estat un cartell que deia: “No anem a poc a poc, és que anem molt lluny”. Idò, per anar lluny hem d’anar fent camí i una fita important és sortir al carrer diumenge, dia 19 de juny,
L'anomenat Pacte de l'Euro és, sens dubte, la concreció de les malifetes dels “fanàtics del dolor” que diria algú tan poc sospitós de radicalitat com és en Paul Krugman. El Pla d’Estabilitat que ens volen imposar, no és altra cosa que més retalls socials i salarials, menys democràcia social i més i més desigualtat. És la recepta a una diagnosi esbiaixada i falsa de les causes i orígens de la crisi.
Esbiaixat a favor del poderosos i equivocat com ho prova que cada vegada hi hagi més científics socials que raonen que els orígens de la crisi són socials i no financers. La rel del desori econòmic i social mundial s’ha de cercar a les insuportables taxes de desigualtat provocades per un model ultra-consumista. Cal recordar que, oficialment, el procés d’acumulació dels darreres anys ha provocat que el 10% de la població acapari més de la meitat de la riquesa del món.
Algú -no recordo qui- ha dit que el 15-M representa allò que no es veu. Potser tingui raó. Però jo crec que val la pena que el diumenge ens vegin. I que siguem molta gent!

LA CITA A PALMA ÉS DIUMENGE 19 DE JUNY les 18:30 a l'Hort del Rei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada