dimecres, 13 de juliol del 2011

TURISME SELF-SERVICE, TERRITORI LOW COST

Si hi havia algun dubte, els atacs per terra mar i aire a l’euro ho han deixar més que clar: El capital financer -i el que no ho és també- no especula solament amb mercaderies i diners, també s'especula amb països i amb els drets de la gent.
Els canvis en política turística que ha anunciat el Conseller Delgado (generalització del canvi d’usos dels edificis hotelers per fer habitatges –vacacionals o no- i legalitzar els condotels) és posar les bases d’una gran operació especulativa contra el país i els drets de la gent treballadora i emprenedora de debò. El canvi d’usos no és altre cosa que malbaratar infraestructures immobiliàries productives més que amortitzades i apostar per el turisme residencial que és totalment self-service, és a dir, sense mà d’obra. Una volta de rosca a la prestació de serveis amb el sistema de “s’ho faci vostè mateix”.
Jo tenia entès que la liquiditat era complir amb els compromisos i la solvència era tenir amb que pagar aquests compromisos. Llavors per tenir liquiditat es necessita tenir solvència prèviament. El sistema de condotel el que fa és diluir tant la propietat de la infraestructura Inmobiliaria hotelera que li resta solvència a aquesta planta hotelera i –segons l’ extensió del fenomen condoteler- al destí turístic en el seu conjunt. És aplicar el low cost al territori.
Una de les conclusions de les III Jornades Internacionals de Turisme i Medi Ambient organitzades pel Grup d’Investigació en Territori, Turisme i Oci (GITTO) i l’ Institut d’Estudis Ecològics -INESE- és que “Els espais turístics madurs necessiten adaptar l’oferta a les tendències i exigències de la demanda global del nou model turístic”. Les polítiques turístiques del Govern PP que ha anunciat el Conseller Delgado, van precisament en sentir contrari.
Les hem d’ aturar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada