divendres, 17 de febrer del 2012

Mobilització contra la Reforma Laboral


Diguem-ho  clar i llampant: La Reforma Laboral del PP no és la de la flexibilitat, és una operació  de desballestament del Dret Laboral. Servirà per perpetuar un model de creixement obsolet i insostenible i per això s’ha de degradar el mercat laboral a tope.  Aquesta Reforma Laboral  és molt coherent amb el retorn a la passió pel ciment i el totxo  i un model econòmic basat en el baixoscostos  laborals. No n’hi ha més de fetes!

La qüestió és ara com s’hi fa front a aquesta agressió monumental:  Crec que s’han de tenir en compte les següent idees: 1.- Cap discussió en públic sobre l’estratègia que marquin els sindicats.  2.- El moviment sindical hauria de cercar  formes de mobilització  possibles per a una massa de treballadors i treballadores extraordinàriament  precaris. 3.- La correlació de forces és, ara mateix, desfavorable  a les tesis sindicals per la cohort  de persones aturades.  4.- Una Vaga General –més justificada que mai-  necessita que els treballadors,  treballadores i la població en general conegui el nivell d’agressió als drets  laborals i  de ciutadania que conté la Reforma Laboral. 5.- La mobilització tendra que ser prolongada: contra la norma (dia 19 i 29 ja hi ha manifestacions convocades)  i contra els seus efectes en la mesura que es vagin produint.

 No és la consciència la que determina la vida, sinó la vida la que determina la consciència” , va escriure Karl Marx en “La ideologia alemanya”  a l’any 1.845.  Més actual  no pot ser!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada