dijous, 11 d’octubre del 2012

Què passa a la Inspecció de Treball ?


 
Aquí teniu el meu comentari d’avui a www.elperiscopi.com

 
A finals del mes passat un mitjà de comunicació informava del mal estar dels inspectors de Treball amb la seva cap a Balears. Segons la informació  de Diario de Mallorca la plantilla  d’inspectors i controladors s’havia rebel·lat   perquè els obliguen a controlar  a prostitutes i aturats  en lloc de a les grans empreses.

Si es té en compte que la Inspecció de Treball té assignat legalment, d'una banda, les funcions de vigilància i exigència de compliment de les normes legals, reglamentàries i del contingut normatiu dels Convenis Col·lectius i, per una altra, les  d'assistència tècnica, arbitratge, conciliació i mediació, s'entendrà que –de ser certa la esmentada informació- estem davant un assumpte molt seriós. Una actuació equànime i una direcció professionalitzada  i ajustada la legalitat de la Inspecció de Treball és una peça cabdal per a unes relacions laborals democràtiques i una garantia d’igualtat  pel que fa referència a les contribucions a la Seguretat Social. Qualsevol dubte d’actuació esbiaixada a favor d’uns o d’uns altres o la més petita dubta  de fer pans i quarts s’ha d'aclarir clara i contundentment.

El cas és que no hi ha hagut  cap desmentit d' allò que es va publicar el dia 21 de setembre. Aquest silenci ja era sospitós.  Però, coneixent el funcionament de la Inspecció de Treball, és perfectament possible que les queixes  dels  inspectors i inspectores coincidissin amb la tramitació final dels  expedients que han donat peu  a noticies, com ara,  les següents: “Redada en un lujoso “beachclub”  de la playa de Magaluf” o “Barcelófa fora el director i el cap de personal de l'Hotel Formentor”. I això reforça la  sospita.

Casualitat o confirmació que hi ha un canvi de rumb  a la Inspecció de Treball?  Convindria una   explicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada