dijous, 13 de juny del 2013

Manifestació per a una l’altra Europa

Suggereixo un afegitó  al “Si que es pot”:  Un rotund i contundent “Europa, Europa, Europa”!  No em donà la gana que ens robin el somni d’Europa, que ens capgirin  els valors europeus de democràcia, cohesió i progrés entès com a millora col·lectiva i respectuosa amb el planeta.  Que no ho facin ni els buròcrates, ni els comissaris, ni els  lobbys, ni els  dirigents que, en lloc de treballar de valent per superar el problema del dèficit democràtic de la Unió Europea, l’han convertit en instrument per aplicar polítiques que ningú ha votat.   No en el nostre nom!

Les manifestacions d’aquesta tarda (a Mallorca és a la Plaça d’Espanya de Palma a les 19,30 hores)  pretenen dir,  ras i curt,  que la Unió Europea no pot seguir així.  

Cal esgargamellar-se explicant que els resultats d’anys de polítiques antidèficit (l'austeritat imposada) i de les fortes retallades socials no poden ser més  desastroses des del punt de vista humà.  Lluny de solucionar la crisi, l'atur no deixa de créixer, el model social cada dia és més dèbil i manco igualitari, s'afebleix el teixit empresarial d'importants regions europees, diversos països de la UE estan en fallida econòmica... En definitiva l'Europa real és una Europa instal·lada en la recessió econòmica. I no sortirem d' ella sense harmonització fiscal,  i eines comunes de política econòmica i social que permetin canvis del models de desenvolupament de les  regions europees i, així, albirar una nova prosperitat. 

Aquesta recessió de l'economia europea és l'excusa perfecta perquè el PP apliqui el seu programa màxim de “nano-estat-del-benestar”, privatització total de la vida de les persones,  i retallada de drets i garanties democràtiques i de civilitat.  En aquest sentit em sembla molt oportuna la crida que fan els sindicats, a la manifestació d'avui. Curiosament són els sindicats els qui no només parlen d'Europa sinó que,  també, actuen i es mobilitzen en clau europea. Chapeau! 


Sens  dubte cal manifestar-se  per aconseguir un Contracte Social per a Europa (vegeu aquí la proposta de la  Confederació Europea de Sindicats).  Però, és clar,  un contracte estable, amb drets, i de qualitat. No un nyap (CHAPUZA)  subcontractat (mitjançant  el sintema de outsouring)  i precari  a més no poder. I per això  cal tenir molt clar que del rigor mortis   europeu se’n surt amb alternatives i no amb pactes entre antagònics.

Una altra Europa és possible: L’Europa que qüestiona la llei espanyola dels desnonaments i premia  Ada Colau i la PAH. 


Publicat a www.elperiscopi.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada