dissabte, 1 de març del 2014

Les mentides (de Rajoy) tenen les cames molt curtes



En el debat de política general del Regne d'Espanya (mal anomenat  “Debat de l'estat de la Nació), Rajoy va repetir fins a la sacietat que amb les seves reformes, és a dir, amb el seu Pla de Regressió Demòcrata i Social s’ha aconseguit crear ocupació. Em sembla relativament “normal” que intentés presentar els resultats dels dos anys de la seva Reforma Laboral com a positius. Certament per a la devaluació interna salarial són força positius. La Reforma Laboral de Rajoy és un sofisticat artefacte de destrucció d'ocupació de qualitat, de reducció de salaris, de precarietat laboral i social. És un formidable generador de desigualtats.

Ara bé em sembla d'una mesquinesa terrible que el cap del Govern d'Espanya, manipuli i menteixi  compulsivament. Ho va fer al presentar la reducció del nombre de persones  inscrites com a aturades registrades  com si fos fruit de la  creació d'ocupació. Ell  sap que la mínima reducció de l'atur registrat no obeeix a la creació d'ocupació sinó a la caiguda de la població activa, fruit de factors demogràfics, de la tornada d'immigrants als seus països, de la sortida d'emigrants espanyols a l'exterior, del augment del mercat laboral in formal,  i de la cada vegada major numero de gent aturada que no s'apunta perquè està  més que desanimada. També ho va fer en parlar reiteradament d'un augment d'afiliacions a la Seguretat Social en l'últim any. Per poder dir que hi ha augment d'afiliacions a la Seguretat Social s'ha de fer la comparació amb afiliacions equivalents a temps complet.

Però, vet aquí que en aquesta ocasió al mentider Rajoy se’l va agafar ràpidament. No havia acabat el debat i l' INE publicava la Comptabilitat Nacional del quart trimestre de 2013 i en matèria d'ocupació diu textualment:

“El empleo, medido en términos de puestos de trabajo equivalentes a tiempo completo, disminuye su decrecimiento anual en un punto y siete décimas, hasta el –1,6%. Esta tasa  anual supone una reducción de aproximadamente 265 mil empleos netos a tiempo completo en un año


Efectivament les mentides (de Rajoy) tenen cada pic les cames molt curtes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada