dimarts, 9 de març del 2010

Tres fets importants que han passat desapercebuts. O no

Primer: El 19 de febrer els sindicats alemanys i espanyols signaven i feien pública la Declaració sobre el Progrés Social per a Europa. El seu contingut és cabdal per entendre el tarannà actual del sindicalisme europeu. Una declaració que comença dient que “Europa corr un gran perill: mentre els governs i els bancs centrals a Europa han salvat, amb gran esforç, els bancs, el sector financer ara es torna en contra dels governs i contra les persones”. I segueix amb idees com: “Posar les persones en primer lloc, no al mercat: aquest és el vertader sentit d’Europa” o reclamant a la presidència espanyola de UE que impulsi de debò un new deal (nou pacte) social que inclogui als tractats europeus un Protocol Social és, al meu parer, un document mereixedor de més atenció mediàtica.

Segon: Per obligació (segur que em creieu si us assegur que no va ser per devoció), vaig assistir a la clausura del Congrés del PP de les Balears. El que més em va impressionar del discurs d’en Mariano Rajoy va ser la defensa aferrissada d’un contracte per als Joves. Literalment no va dir que la seva proposta és la que va fer pública la CEOE, però ho va parèixer tant que el seu raonament conduïa indefectiblement cap a un contracte sense drets, sense prestació i amb poc salari. Curiosament, cap mitjà de comunicació n’ha fet menció especial.

Tercer: Confés que m’ha indignat el tractament informatiu que Diario de Mallorca ha donat als actes i activitats ciutadanes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. Han col·locat tota la informació a la pàgina 47, tot just després de quatre planes dedicades a l’entrega dels premis Oscar, és a dir, a la secció de “Sociedad y Cultura” i, per tant, molt a prop de les pàgines de publicitat de contactes sexuals. Bravo pel Diario de Mallorca!, que se suposa el més progre. Beneïda coherència aquesta de reduir l’assumpte de la igualtat de dones i homes a un tema de “sociedad” i no com un tema de rellevància política. Fan igual que el que es feia quan relegaven les notícies sobre la violència masclista a les pàgines de succeïts...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada