dissabte, 19 de febrer del 2011

Puro Teatro...

El Presidente Regional del PP i el portaveu parlamentari pepero en el Parlament de les Illes Balears varen protagonitzar un festival de demagògia difícil de superar. Les paraules de Ramon Bauzá i de Antoni Pastor en la sessió parlamentaria d’aquesta setmana interpel•lant al President en matèria d'atur, es desqualifiquen per si soles. Però són un fidel reflex de la demagògia de l'extrema dreta que no para en barres per tal de guanyar poder.

L'atur de les Balears és conseqüència de la fallida del sistema financer internacional i del model de pensament únic en matèria econòmica que implantaren els neoliberals. És cert que a les Illes està agreujat per el terrabastall del model impulsant precisament per els governs del PP. Cal recordar que el que va dir que les Illes Balears havien de ser el barri residencial d'Europa va ser el President Cañellas i qui va impulsar l'obra publica en macro infraestructures que , a més de presumpta corrupció, generaren un efecte cridada de mà d’obra fou el President Mates. Qualsevol persona amb dos dits de front sap que aquella dèria de construcció, consum de territori i augments de població eren insostenibles. Hi ha una sòlida i robusta literatura que corrobora aquesta tesi.

L'atur és un drama humà sobre el que no s'hauria de fer més demagògia ni acudits. Als senyors Bauzá i Pastor els convindria llegir un poc de literatura sobre el funcionament dels mercats de treball -per exemple als premis Nobel d'Economia de l'any passat, Diamond, Mortensen i Pissarides- per adonar-se dels dois que diuen. Amb una mica de rigor s'adonarien de la repercussió que encara té la manca de qualitat del treball i la desqualificació del capital humà que provocà el model de creixement balear que ells impulsaren.

En qualsevol cas, no em sembla de rebut que el Presidente Regional del PP faci gracietes en seu parlamentaria. Va dir que en una empresa privada, el Sr. Antich hauria perdut el seu lloc de feina, perquè la empresa hauria fet fallida. Tal vegada seria bo recordar-li que la incompareixença al lloc de treball és motiu legal d’acomiadament. És a dir, cobrar de batlle i dedicar-se a altres coses seria motiu d’acomiadament procedent si l’Ajuntament de Marratxi fos una empresa privada.

Amb tot plegat, mostren massa el llautó. No fan cap proposta -i quan en insinuen una és de més i més d’allò mateix i fracassat- i tot ho converteixen en pur teatre.

Puro teatro! que cantà La Lupe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada