divendres, 27 de gener del 2012

L’OCUPACIÓ ERA QUINCALLA ELECTORAL DEL PP


Les dades de l' EPA del IV trimestre de 2011 que avui s’han publicat són, al meu parer, la més contundent impugnació al PP a les Illes Balears. Cal recordar que, en el maig passat, Bauzá&Delgado centraren la seva campanya electoral assegurant que la seva arribada al Consolat de la Mar, seria l' inici de la baixada de l’atur.
Ha succeint tot el contrari: La població aturada arriba a 146.500 persones i augmenta un 13,95% en relació al quart trimestre de l’any 2010. La taxa d’atur passa del 22,23 de l’any passat a un 25,20 d’enguany. Es produeix una variació interanual irrellevant (+0,51%) de la població activa, és a dir, s’atura el característic dinamisme de la població activa. Els ocupats han baixat un 3,34% (-15.000 persones) en relació a l’any anterior, la qual cosa vol dir que la estacionalitat augmenta en un context d’augment de l’atur. Tot un desastre!
Però, n’hi ha més de dades negatives: La temporalitat supera amb escreix el 25%. L’atur de llarga durada ( de més d’un any) afecta més de cinquanta mil persones. Més del 13% del llars de Balears tenen a tots els seus membres actius en atur. La cohesió social esta en perill!
Convindria que el Govern de Bauzá&Delgado fessin un poquet de cas al informe de l’OIT “Tendencias Mundiales del Empelo 2012”. L’ Organització Internacional del Treball insta a prevenir una crisi major de l'ocupació i per això suggereix que "allò més necessari ara és centrar-se en l'economia real per recolzar el creixement de l'ocupació". No ho faran. Bauzá&Delgado i Cia estan còmodes amb les retallades i les maniobres especulatives. L’ocupació era només quincalla electoral.
Foto: rafel borràs, estiu 2010
Botiga de fils i botons (Santa Catalina – Palma)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada