dijous, 6 de novembre del 2014

Diari d’un candidat testimonial (III) Palma: Qüestió de sobiranisme?

 

Au idò, ja ho sabeu: Joan Josep Pasqual diu que es presenta a Palma per fer visible el sobiranisme de MÉS. Això és que el que diu la premsa “amiga”. Vet a saber què cony diu la que no ens estima gens ni mica...
 
En qualsevol cas, company Joan Josep, el sobiranisme de MÉS ho fem visible tots i totes els que prenem part de MÉS per Mallorca. Inclosos els que no es presenten a cap candidatura o ho fem de manera testimonial. Potser per això sempre ha estat ben present!

Per si de cas allò que es vol visibilitat és una priorització política entorn de la independència -el procés del Principat ens té a molts enlluernats-, aconsell llegir aquesta entrevista. El dirigent de l’esquerra basca, Arnaldo Otegui, no dóna “puntada sense fil”.  Crec que ve al cas remarcar  aquestes paraules:

Aunque para nosotros sea claro el objetivo final -un estado vasco formado por los siete territorios-, debemos tener en cuenta que tendremos que respetar los tres ámbitos de decisión: la Comunidad Autónoma Vasca (CAV), Navarra y el País Vasco del Norte. Por tanto, lo que debe establecerse en ese debate nacional y popular, entre otras cosas, es cuál es el medio más efectivo para llegar a la meta final, considerando las distintas correlaciones de fuerzas que hay en cada realidad jurídico-política. Y, repito, al ser tan importante ese debate, y tan profundas las decisiones que hay que tomar, no se puede realizar en los aparatos de los partidos. Antes bien, esas decisiones se deben tomar entre miles de independentistas, mediante un proceso participativo que debe realizarse a lo largo y ancho del País Vasco. De lo contrario, nos equivocaremos.” (Els subratllats són meus).

Darrerament, per raons que no vénen al cas, visit més Bilbao que Barcelona. Però el que tinc clar és que Palma necessita, de forma urgent,  recuperar el seu futur que serà ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada