dissabte, 8 de setembre del 2018

Amb Aligi Molina!



Publicat originalment a Diari JORNADA (07-09-2018)

El 16 d'agost, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, va fer la piulada següent: «La campanya contra el top manta és simplement una acció racista per construir un boc expiatori». N'hi ha prou amb consultar els tuits precedents i l'hemeroteca d'aquelles dates —on es poden llegir titulars com ara «Ciutadans exigeix que s'expulsi els manters dels carrers»— per donar per fet que es referia a la campanya del partit d'Albert Rivera.
Però les patronals del petit i mitjà comerç (Pimeco, Afedeco), la Pimem, la gran patronal CAEB, el PP i Cs van reaccionar furibundament contra Aligi Molina i el van acusar de tractar de racistes tots els comerciants de Palma (sic). Alhora, en varen exigir la dimissió, i el «front empresarial» ha anunciat que li interposarà una querella criminal. És un despropòsit que aquest assumpte no escampés fins ahir.
I tanmateix, sembla que en el ple municipal del 27 de setembre, a petició del PP i Cs, es debatrà la petició de dimissió del regidor que ha impulsat polítiques d'igualtat de gènere —especialment de lluita contra la violència contra les dones—, a favor de la igualtat de les persones LGBT+ i els drets cívics en general, com mai s'havia vist a la ciutat. I això, esclar, no semblen perdonar-ho, els sectors més reaccionaris.
Hom pot entendre que PP i Ciutadans aprofitin qualsevol ocasió —fins i tot creant fake news, com és el cas— per desgastar el govern municipal progressista de Cort. Però, d'on surt tanta virulència dels dirigents patronals?
Encara que la nova ordenança cívica permet multar els venedors il·legals i els compradors, cal anar a l'arrel de la problemàtica. No n'hi ha prou amb el fet que un assumpte complex —i el dels manters ho és— es resolgui per l'única via de la dura repressió, com sembla que volen els dirigents empresarials. En aquest assumpte, com en tants altres, convé recordar Bertolt Brecht: «Del riu que tot ho arrossega es diu que és violent, però ningú diu violent al marge que l'estreny». Per això, jo, amb Aligi Molina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada