dimecres, 2 de maig del 2012

Li diuen austeritat i no ho és!


El que fa la dreta no és austeritat. És retall de drets, desmantellament de l’Estat Social, robatori a les classes populars - mitjanes i baixes -. L’austeritat és una altra cosa.

Jo mateix he caigut en el error de donar per bo el llenguatge del adversari  i he parlat d’austeritat  impròpiament. Però –no sé si serveix de disculpa- en aquest blog sempre s’ha adjectivat de neoliberal.

Vet aquí dues possibles definicions d'autèntica austeritat: 

L'austeritat no és avui un mer instrument de política econòmica al que cal recórrer per superar una dificultat temporal, conjuntural, per permetre la recuperació i la restauració dels vells mecanismes econòmics i socials...” “...Per a nosaltres, per contra, l'austeritat és el mitjà d'impugnar d’arrel i posar les bases per a la superació d'un sistema que ha entrat en una crisi estructural i de fons, no conjuntural, i que les seves característiques distintives són el malbaratament i el desaprofitament, l'exaltació dels particularismes i dels individualismes més exacerbats, del consumisme més desenfrenat”


Lo contrario de la austeridad no es prosperidad sino luxe et volupté. Hemos  sustituido utilidad pública  por comercio sin límite, y no esperemos de nuestros líderes aspiraciones mayores.”
“Si queremos mejores gobernantes tendremos que aprender a pedir más de ellos y menos para nosotros. Un poco de austeridad estaría bien

TONI JUDT: “El refugio de la memoria” (pag.   44)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada