dilluns, 30 d’abril del 2012

Primer de maig 2012


Cada any es sol dir que el 1 de maig  és un dia  especial per sortir al carrer. Els que considerem que la commemoració d’aquesta data històrica del moviment obrer mai ha perdut vigència, any  rere any  hi hem trobat motius sobrats  per sortir al carrer i reivindicar la justícia social i la solidaritat internacional. No hi ha hagut any  que –malauradament-  ens hagin faltat  els  motius concrets  per protestar, per expressar la indignació (alguns  fa molts anys que estem indignats amb el que passa al món o a casa nostra).

 La manifestació del dia primer de maig d’ enguany  cal entendre-la com un peça més del procés de resistència i d’acumulació  de forces per aconseguir el desgast de la base social i electoral dels defensors del desmantellament del Estat social, de la rebalearització,  i de la neocentralització política del Regne d’Espanya. És a dir, ara mateix, convé tenir present que el PP aplica les polítiques turbo-reaccionaries  perquè té una sòlida majoria institucional.  No vull dir que amb uns altres resultats electorals les coses  fossin radicalment diferents, però no hi ha dubta que, la resistència  a l’onada conservadora seria més bona de dur.

 En definitiva,  cal tenir present que el president del BCE, Mario Draghi, no s’ha talla un pèl quan afirma que “ el model social europeu està mort”, o que no és cap exageració que la Confederació Europea de Sindicats (CES) parli del perill que corr el Pacte social sobre el que es construïren, desprès de la segona guerra mundial, els estats del benestar i la pròpia  UE.  Aquest és el context del 1 de maig  de 2012.

 La mobilització social iniciada en la preparació i realització de la vaga general del 29 de març ha de continuar. És la millor forma de resistir al creixement del patiment dels dèbils i a la mentida del “no-hi-ha-alternativa”.



PD:  1.- Aquest Primer de Maig ha vingut presidit per les  dues mobilitzacions del diumenge 29 d’abril:  El clam de “Salvem Es Trenc” i del “Amb l’educació i la sanitat no s’hi juga”, palesen la vitalitat de la resistència! 2.- L’ Associació Memòria de Mallorca ha convocat, el dia 1 de maig a  les 17 hores, un acte al Mur dela Memòria del cementeri de Palma per “...continuar amb la lluita que iniciaren els homes i les dones  que hi són representats”. Una molt bona iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada