dimarts, 21 de gener del 2014

José Mato


La companya Lila Thomàs em posa sobre avís. He estat uns dies desconnectat de xarxes socials. No m'ho passo a creure. José Mato ha mort, i per a major sorpresa ha estat un maleït accident de trànsit. A pics el destí  és sorprenent. Amb prou feines fa unes setmanes, el dia 2 de gener d'enguany, vam estar a casa de Manolo Cámara  dinant  amb ell. Havia vingut uns dies a Mallorca a veure a amics i amigues, a companys i companyes, a la família... Em va sorprendre que hagués vingut des de Pontevedra a València en el seu cotxe i de València a Palma en el vaixell. Crec que José Mato tenia una irrefrenable necessitat de llibertat de moviment que li dificultava molt, als seus 80 i molts anys, no tenir a mà el seu cotxe.

Crec poder dir que vam ser amics. Però segur que hem estat companys i camarades de lluites i militàncies. Amb ell vaig militar en el PTE, amb ell vaig contribuir a l'aventura sindical de la CSUT. Ell va impulsar  un acord amb Manolo Cámara  que ens va conduir, a la pràctica totalitat de la CSUT, a ingressar, molt a principis dels anys 80 del segle passat, a CCOO. Més tard vaig coincidir amb ell en el PCIB-PCE i després a Esquerra Unida. Vam tenir discrepància en el si  CCOO i a EU. Però vull creure que mai vam perdre l'amistat i segur que mai vam perdre la camaraderia ni vam deixem de coincidir en la trinxera de la lluita pel socialisme. 



Esper i desig que l'esquerra mallorquina, i especialment el seu sindicat, CCOO, li rendeixi el merescut homenatge a aquest lluitador antifranquista i per una societat més justa. Gràcies José Mato per tot el que ens has donat. Estiguis on estiguis i amb qui estiguis, no lis donis  moltes bregues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada