dilluns, 19 d’octubre del 2009

CONTRACTE D’APRENENTATGE

Justificació d’aquest bloc
La paraula contracte té un significat molt clar en el món del treball. El té també en qualsevol disciplina del Dret, i qui més qui manco ha signat un contracte de treball, de lloguer, mercantil...; hi ha qui, per estrany que em sembli, signen contractes matrimonials. En aquest bloc, l’empraré en la seva accepció de contracte social, és a dir, l’acord entre els individus o entre aquests i la comunitat que hom suposa generalment implícit com a base de l’organització social, segons el diccionari. Intentaré compartir reflexions sobre el paper clau del factor treball en qualsevol procés de canvi. És obvi que la gran mentida del fi de la història era —a més a més— la coartada per al lladronici del poder financer que ha provocat la crisi actual. Sí, som dels convençuts que la sortida de la situació actual només serà possible amb la revalorització dels valors fundacionals de les organitzacions obreres.

Esper comentar amb vosaltres qüestions relacionades principalment amb el món del treball, però també d’altres curolles meves, com ara el turisme i el territori. De Treball, Turisme i Territori n’hi ha molt per parlar arreu del món i, naturalment, a les Illes Balears. Intentaré ser suficientment provocador de debats, i per fer-ho tendré present que “... disentir es uno de los dos derechos que le faltan a la Declaración de Derechos Humanos. El otro es el derecho a la herejía, com diu Saramago.

Escriure de tant en tant, compartir amb vosaltres idees, discrepàncies i coincidències, serà per mi un plaer i alhora un aprenentatge. No obstant això, vull que quedi clar que, en la meva opinió, no hi ha aprenentatge sense esforç. Sigueu, per tant, indulgents amb les ficades de pota d’aquest aprenent que s’esforça a aprendre.

FOTO: Posta de sol a Nord Cap, un lloc excel·lent per començar qualsevol camí.

2 comentaris:

  1. Carai Rafel, ets tot un poeta intergalàctic. D'entrada meam si em treu de dubtes i per si vols iniciar un debat, jiji: Que trobes més important tenir uns bons principis o finals?. Amb la que està caient a la nostra comunitat en quant a criteris polítics per sortir de la crisi em dóna la sensació que els principis s'estan deixant pel final, quan ja no tingui remei...
    Salut i enhorabona pel teu blog!

    ResponElimina
  2. A mi em costa molt fer qualsevol cosa traint els principis. Senzillament procur no fer-ho. No estic d’acord que els objectius justifiquin .... Jo crec que per fer front a la crisi no ho feim tant malament. El que més noto a faltar és la mobilització contra la Patronal. (el capitalisme pur i dur)

    ResponElimina