diumenge, 27 de febrer del 2011

Canvi de sigles?

Sembla que Unió Mallorquina es planteja caviar de nom. No sé quina serà la decisió que prengui la cúpula del partit però, el que si se és que després del 25 de febrer de 2011 -data del escorcoll per part de la Fiscalia i la policia de la seu d’UM- a la política de Balears res serà igual a la política de Balears. En qualsevol cas convé prendre en consideració que el que faci UM interessa a molta gent progressista d’aquest país, al menys per dues raons. La primera perquè tots els governs autonòmics progressistes han estat inicialment pactats amb UM i la segona i més important de cara al futur és que UM ha portat la sospita molt fundada de corrupció als governs (autonòmic, insular i de Palma) que han tingut la tasca històrica de fer front a les conseqüències del quadrienni del saqueig presidit per Jaume Matas. La existència d’episodis de presumpta corrupció a les institucions presidides per Antich, Armengol o Clavo és una traïdoria molt mala de empassolar per part dels progressistes. És per tot això que segur que hi ha un abans i un després del esclat de l’ operació Picnic.

Aquest nou escàndol (sospito que no serà el darrer) a afectat especialment al Institut Municipal de Formació Ocupació i Foment (IMFOF) de l’Ajuntament de Palma. Al meu parer l’ IMFOF és un organisme clau per a que les energies i sinergies econòmiques de la Ciutat es puguin orientar envers una sortida de la crisi econòmica i d’ocupació amb cohesió social i amb una millora del nostre posicionament de futur. Per això i pensant en els magnífics i magnifiques professionals del IMFOF, seria bo canviar-li el nom i oblidar-se d'aquests lamentables fets. La Conselleria de Turisme i Treball ha tingut la bona idea de canviar el nom al IBATUR després de ser afectat per un cas de corrupció. Canviï UM de nom o no el canviï , l’IMFOF podria passar a dir-se alguna cosa com ara Agencia Palmesana de Treball i Empresa.

FOTO: Sigles de disseny?
Rafel Borràs, Barcelona febrer 2011

1 comentari:

  1. No es un cambio de nombre lo que se necesita, sino un cambio de mentalidad, en los trabajadores del IMFOF y en quienes circunstancialmente lo dirijan. Lo digo porque son ellos los primeros interesados en que echos como los acaecidos durante la gestión de UM no se repitan. Y hay que tener en cuenta que las actuales actuaciones de Fiscalia, estoy convencido, se derivan de la denuncia planteada ante la misma, una vez conocida la auditoria que realizó la actual dirección en pasado año. Por lo tanto más que un cambio de nombre un cambio de mentalidad, pues a veces se colabora con las malas prácticas administrativas, de forma activa y también de forma pasiva. Supongo que se me entiende.

    Saludos desde USA

    ResponElimina