dimecres, 23 de març del 2011

GUANYÀ EL MASCLISME

La no aprovació de la llei d’igualtat entre dones i homes és una vergonya col•lectiva i un fet que menyscaba la imatge de les Illes Balears. Als titulars sobre corrupció ara hi hem de afegir el que fa referència a que la majoria del Parlament de les Illes Balears és masclista. Vergonya cavallers, vergonya! i deshonor senyores del PP i de Convergència (abans UM). Heu aconseguit la gran victòria política de fer aparèixer les Illes Balears com a una Comunitat Autònoma misògina i, alhora heu transmès a la societat illenca que ni és prioritari ni convenient millorar els instruments jurídics que ajudin a superar els obstacles que dificulten d’igualtat real entre les dones i els homes.

No deixa de ser curiós que una força que retòricament es diu nacionalista (Convergència abans UM) s’abstingui de reforçar l’autogovern amb una legislació d’igualtat pròpia i en consonància amb les corrents més modernes de la UE. Sembla ser que el Sr. Melià i Cia volien que una llei d’Igualtat regulés la “custòdia compartida”. No sembla massa adient incrustar aquest assumpte discutible i discutit a un corpus jurídic que pretén impulsar la progressiva superació del patriarcat mil•lennari. Per cert, custòdia compartida també en els casos provats de violència cap a la dona?

La veritat és que a mi m’hagués sorprès que el PP votés a favor. Tenim una de les dretes més extremes i incultes d’aquesta part del món. Fa un dies el company Antoni Jesús Aguiló ens enviava un article de Boaventura de Sousa Santos. Vos en reprodueixo uns paràgrafs: La persistencia histórica de esta cultura es tan fuerte que, incluso en las regiones del mundo en las que ha sido oficialmente superada por la consagración constitucional de la igualdad sexual, las prácticas cotidianas de las instituciones y las relaciones sociales siguen reproduciendo el prejuicio y la desigualdad. Ser feminista hoy significa reconocer que esta discriminación existe, que es injusta y desear activamente su erradicación. En las actuales condiciones históricas, hablar de naturaleza humana como si se tratara de algo sexualmente indiferente, ya sea en el plano filosófico o político, es pactar con el patriarcado.
La cultura patriarcal viene de lejos y atraviesa tanto la cultura occidental como las culturas africanas, indígenas e islámicas.

Diguin el que diguin, els homes i les dones del PP són antifeministes. En el millor dels casos, ja lis va bé un patriarcat suau i amb formes democràtiques. Però fer avanços cap a la igualtat real res de res.

Un motiu més per fer majories progressistes el proper mes de maig!

1 comentari:

  1. La verda que es que es una verguenza!!!!

    No tengo nada en contra del Mallorquin al reves lo estoy aprendiendo; pero si lo pusieras tambien en castellano mucha mas gente lo podria leer, si tiramosdela historia la gente de Baleares deberia escribir en lengua romana!!!

    Creo que los humanos deberiamos poner mas el corazon en lo que hacemos y todos seriamos mas felices, muchos piensan que son eternos y otros que mientra mas tienen mas quieren olvidando el respeto y la igualdad, gracias por compartir!!!

    Mujer ve y cuentale....al juez!!! Es una cancion!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=PmVH_1k5AJ4

    ResponElimina