dilluns, 28 de març del 2011

PROGRAMA ELECTORAL TRANQUIL I AMABLE

El dissabte passat aprovàrem el programa electoral autonòmic i insular de la Coalició PSM-INICIATIVAVERDS–ENTESA. Més de vuit-centes propostes concretes i en positiu desmenteixen les acusacions malintencionades que, en més d’una ocasió, se’ns fa de ser els partits del NO.

L’oferta electoral de PSM-INICIATIVAVERDS–ENTESA és una proposta tranquil•la de canvi de patró de creixement. Es proposa conservar tot allò de bo que tenim –que és molt- i corregir allò que ha esdevingut obsolet, ineficaç i improductiu. Avui allò que garanteix una sortida de la crisi és fer canvis tranquils -però de debò- al paradigma econòmic de més i més creixement. Qualsevol territori ha de gestionar els seus límits ecològics i a uns territoris insulars això és encara més evident. Una de les coses que ha demostrat la crisi actual, és que la desigualtat social és causa d’ineficiència econòmica. No és estrany idò que el programa electoral reivindiqui l’utilitat de la cohesió social amb una decidida aposta per els serveis cívics i socials, l’educació, la cultura i la llegua pròpia.

El nacionalisme progressista i l’ ecosocialisme mallorquí proposam una altra política territorial i de mobilitat. Ho fem amb amabilitat però decidits a aprofundir els canvis que s’han iniciats en aquesta legislatura.

Per fer possible un programa d’aquestes característiques necessitam un autogovern molt més fort. Volem caminar solidàriament en la direcció d' un altre món que, a més de possible, és necessari i per això necessitam més poder polític i econòmic per a les nostres institucions democràtiques.

Pot ser que el balanç d’aquesta legislatura tingui mancances. El que dol no és la critica. El que preocupa és la exageració i més si es fa des de els àmbits ecologistes i progressistes. Crec que no hi ha ningú amb més autoritat moral, utilitat i honestedat que PSM-INICIATIVAVERDS–ENTESA per recordar allò que deia Joan Fuster: “Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres”. Tinguem-nos-ho en compte !

1 comentari:

  1. Greetings from Finland. This blog is a fun, through access to other countries, people, culture and nature. Come see Teuvo pictures on my blog. Tell your friends why he must visit Teuvo pictures on my blog. Therefore, to obtain your country's flag rise higher Teuvo blog pictures of the flag collection. Have a wonderful weeke Teuvo Vehkalahti Finland

    ResponElimina