dimarts, 14 de juny del 2011

PRIVATITZAR, PRIVATITZAR, PRIVATITZAR


El discurs d’investidura de José Ramón Bauzá es podria resumir amb una paraula: privatitzar. Aquest és el únic Déu vertader del ideari del PP. Privatitzar les polítiques turístiques, educatives, territorials, sanitàries, agroalimentàries i de medi ambient... En el discurs del imminent President de les Illes Balears, la administració té un paper subsidiari en tot. Fins i tot parla de productivitat com si fos el president del Consell d’ Administració d’una gran multinacional i no com a valor de sostenibilitat i inclusió social.
En el discurs hi ha moltes mancances (a tall de exemple citaré que no hi ha una sola paraula sobre Diàleg Social); també hi ha algunes frases antològiques com ara la que diu “El meu comprimís és llevar tot el que sobra”; algun disbarat important com ho és la proposta de creació d’un “nou contracte juvenil de formació” (això és competència de l’Estat). Perquè no hi sobri res, hi ha l’anunci radicalment ideològic de “reducció de personal mitjançant amortització de llocs..., tot això encaminat a abaixar impostos...”
Tanmateix el que és substancial és la privatització de quasi tot. Aquests experiments socials, consistents en transferir patrimoni i recursos públics al sector privat, poden ser electoralment rendibles uns anys, però són la llavor d’una crisi com la que estem patint i el cas d’Islàndia n’és un exemple paradigmàtic. El discurs de Bauzá dibuixa escenari de s retrocessos en equitat social i ecològica. Seran temps de resistència!

Foto de la exposició “Una luz dura, sin compasión. El movimiento de la fotografia obrera, 1926-1939” (Museo Reina Sofia (Madrid)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada