dilluns, 24 de juny del 2013

MÉS



La coalició MÉS per Mallorca ha encertat amb la nova imatge. A mi m'agrada aquesta crida gràfica a sumar. Ara cal encertar amb el procés constituent. És fonamental bastir un moviment social, polític i electoral potent per fer unes altres polítiques. Se tracta de dur el "si que es pot" als governs de les institucions. 

La coalició MÉS ha de ser la suma de totes aquelles voluntats per construir una nova visió progressista de la societat. Això només es pot fer amb pluralitat, flexibilitat, tolerància, amabilitat, sumant joventut i experiència, sumant intel·ligència, prudència i audàcia. El futur és dels valents i de les valentes. El seny, el treball ben fet, el rigor, la coherència, no són valors  contradictoris  amb la valentia política d'afirmar que volem una altra Mallorca, unes altres Illes Balears. Volem una societat més igual, més justa, més orgullosa d'una economia productiva i internacionalitzada, més respectuosa amb la resta del planeta.  

MÉS ha de ser l'encontre de tothom que volem més autogovern (a la darrera enquesta del CIS els que contestaven que volien més autonomia eren el 17,3% i els que  manifestaven estar  d'acord que l'autonomia transités cap a un estat independent el 12%). Poca broma amb aquest 29,3%!. Cal  lligar, idò,  sobirania política i fiscal (i tantes altres sobiranies!) amb una nova prosperitat basada en l'ecologia i un renovat  i potenciat Estat del Benestar.  

Res esta garantit, res ens han regalat, ni ens regalaran. Però hi ha una cosa segura: "Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres" (Joan Fuster). Tinguem-ho en compte. 

De monument  aquest immens + és un bon presagi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada