diumenge, 16 de setembre del 2018

La Renda Bàsica com a dret a l'existència material



Publicat originalment a dBalears (10-09-2018)

Tornem-hi, torna-hi amb la Renda Bàsica (RB), és a dir, amb aquesta proposta d'una assignació monetària que garanteixi el més elemental dels drets: el de l'existència material. Només així és possible gaudir de llibertat de debò, o, altrament dit, en paraules de David Casassas, garantir la llibertat incondicional.
Tornem-hi, torna-hi amb la RB perquè cada dia s'evidencia més que és una proposta viable econòmicament, amb una distribució molt més justa de la riquesa, que reforçaria l'estat del benestar, que és una proposta progressista, com ho és la proposta de la plena ocupació. La RB no reduiria la voluntat de treballar, remuneradament o no, ni abaixaria els salaris, no crearia problemes greus d'inflació, i no incentivaria la immigració, i, òbviament, acabaria amb la pobresa, i reduiria força les desigualtats. El desenvolupament d'aquest argumentari el trobaran desenvolupat fil per randa en el recentment publicat llibre de Guy Standing titulat "La renda bàsica. Un dret per a tots i per a totes".
Tornem-hi, torna-hi amb la Renda Bàsica perquè, dilluns vinent -dia 17 de setembre- comença a Ciutat un cicle d'activitats que, sota el títol "La Renda Bàsica com a dret a l'existència material", ha organitzat el Grup Renda Bàsica Illes Balears (GRB-IB) en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma i el Centre Flassaders.
Aquest cicle comença amb una xerrada del membre de la junta directiva de Xarxa Renda Bàsica (XRB) i de Basic Income Earth Network (BIEN), i parlamentari d'Elkarrekin – Podem, Julen Bollain. Seguirà amb algunes xerrades a Casals de Barri de Palma (concretament als de La Calatrava, Sa Garriga, i Son Gotleu), i finalitzarà amb una Taula Rodona per tal de contestar a la qüestió següent: Una Renda Bàsica Incondicional podria ajudar a les dones a sortir d'una relació de violència de gènere?
Esteu totes convidades i tots convidats a participar en aquestes activitats. La ciutadania de Palma no hauria d'estar al marge del debat entorn de la RB que avui recorre el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada