dissabte, 27 d’octubre del 2018

Agenda de la setmana


Publicat originalment a dBalears 22-10-2018)

Pels que pensam, amb Antonio Gramsci, que "esperar fins a ser la meitat més un és el programa de les ànimes tímides que esperen que el socialisme [o, si més no, el canvi que garanteixi justícia social i ecològica] arribi per un reial decret signat per dos ministres", hi ha setmanes ben farcides d'activisme social. Aquesta setmana n'és una setmana força atapeïda.
Dilluns. Sembla que es produirà una de les imatges més vergonyoses d'aquesta legislatura: Inici de les obres de l'Autopista Llucmajor-Campos. I els polítics del govern del Consell de Mallorca no volen foto. De què s'amaguen? S'avergonyeixen d'alguna cosa? O és que, per ventura, cedeixen la inauguració "oficial" als i les representants de PP, Cs i PI? En qualsevol cas, vergonya, cavallers ,vergonya. Estarem a l'aguait per si la Plataforma Antiautopistes convoca alguna acció.
Dimarts. Tercera xarrada a barriades de Palma del cicle "La Renta Bàsica com a dret a l'existència material" al Casal de Barri de Son Gotleu (Carrer José de Diego, 4) a les 19 hores. El Grup Renta Bàsica Illes Balears explicarem "Què és la Renda Bàsica?". Parlarem idò, amb tots els ets i uts, d' aquesta assignació moderaria universal i incondicionat que res té a veure amb les insuficients, ineficients i estigmatitzadores rentes per a persones pobres
A les 20 hores a la plaça d'Espanya de Palma, IX Roda d'homes contra la violència masclista. Aquesta senzilla acció anual és la primera que es fa després de la magnífica mobilització feminista del passat 8 de març. Les protagonistes de la lluita feminista en general, i contra la violència masclista en particular, són -i han de seguir sent- les dones. A les rodes d'homes contra la violència masclista els protagonistes som els homes perquè el nostre silenci ens fa còmplices!
Dimecres. A les 19,30 hores al Teatre Municipal Catalina Valls primera activitat de l'interessantíssim cicle "1968 l'any de les revoltes", que ha organitzat l'Ajuntament de Ciutat, amb la projecció de la pel·lícula "Después de mayo" d'Oliver Assayas (França 2012).
Dijous. A primera hora, una primera ullada a les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre d'enguany. Com sempre, l'establishment polític, empresarial, sindical i mediàtic es fitxarà fonamentalment en les dades quantitatives. Als que el que ens interessa avaluar és el grau d'integració social del treball remunerat, farem, com sempre, uns altres comptes.
A migdia cap a Barcelona per assistir al XVIII Simposi de la Renta Bàsica, que se celebrarà el divendres i el dissabte. L'eix del simposi d'enguany és: "Dret a l'existència material, llibertat i igualtat", amb un programa ben potent.
I diumenge...  hauré d'escriure el proper article per al dBalears. És un no aturar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada