diumenge, 24 de juny del 2012

Reprendre el camí


Si algú vos digues que “ens sorprenem quan veiem aquest govern etzibar contínuament martellades contra l’escola pública, contra la cultura i contra l’educació, però potser la nostra sorpresa no és més que un símptoma d’ingenuïtat. Tornar a fer del saber el patrimoni d’uns pocs, un instrument de poder en mans dels poderosos, és una condició essencial per a qui ha de manllevar a les persones tot control sobre la seva existència, els seu treball, els sentiments, la sexualitat, l’entorn, la llibertat de moviments; alhora, vol fer-los creure que tal cosa succeeix per raons de força major, perquè ho demana l’economia…” no creieu que és podria referir als governants del PP? Per exemple, el Rajoy i el Bauzá?
A mi en sembla que els retrata molt encertadament. Però és un paràgraf de les primeres pàgines del llibre de Nichi Vendola titulat “REPRENDRE EL CAMÍ. Per una nova generació de bona política” i l’autor es refereix a Berlusconi. (Semblances sorprenents).
Nichi Vendola és el president de la regió italiana de Pulla i, alhora, president del partit Sinistra Ecologia Libertà. El seu llibre és un cop d’aire fresc per a l’esquerra transformadora d’avui en dia. És un tex no exempt d’autocrítica pels fracassos dels projectes emancipadors del segle XX però, sobre de tot, és una crida a l’esperança i una proposta de feina i de construcció de l’esquerra verda a Europa. Reprendre el camí, amb més força, amb voluntat de donar resposta als reptes del segle XXI, amb la reivindicació de la noblesa de la política per aconseguir un Món habitable i amb equitat social, és succintament el missatge d’aquest llibre.

L’Ateneu Pere Mascaró, la Llibreria Quars i l’Editorial Base, han organitzat la presentació del llibre de Nichi Vendola a Palma.
L’acte, que tindrà lloc a la Llibreria Quarts el proper dimecres 27 de juny a les 19.00 h, serà presentat per David Abril (coordinador d’IniciativaVerds) i hi intervindran Joan Herrera, el secretari general d'ICV, i un representant del partit Sinistra Ecologista Libertà. La cosa promet…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada