dimecres, 30 d’abril del 2014

1 de maig: dignament, cal obligar-los a fer-ho!



Hi ha molts motius per sortir al carrer avui 1 de maig... però,  ara mateix,  se m’acudeixen tres:

Primer: El cinisme envers les dades que l’EPA acaba de posar de manifest. Parlen de creació d’ocupació quan volen dir creació de precarietat laboral i social. Parlen de recuperació econòmica quan volen dir que revifen les desigualtats. Parlen de reformes quan volen dir retallades. Una de les dades de la darrera EPA de la qual s’ha parlat poc és que a les Illes Balears la taxa de protecció per desocupació és del 38,7%, per tant, només una de cada tres persones aturades percep alguna prestació (entre contributives i subsidis) i que les persones aturades majors de 45 anys han perdut gairebé dotze punts de protecció en un any a causa de les retallades realitzades pel PP. Cal recordar, una vegada més, que el govern de Rajoy l’any passat eliminà el subsidi extraordinari per a persones aturades majors de 45 anys i retallà l’ ordinari per a persones majors de 52 anys (Ha passat a ser per a majors de 55 anys; es té en compte, per accedir-hi, els ingressos de tota la unitat familiar (no sols la de la persona aturada) i s’obliga a accedir a la jubilació a la primera edat possible, eliminant la possibilitat d’esperar fins a complir el 65 anys.

Segon: Reivindicar, cada pic amb més força, la Renda Bàsica. Basta de subsidis condicionats! Basta de nyaps! Siguem realistes i acceptem que totes les polítiques de rendes mínimes han col·lapsat. Cal una Renda Bàsica quegaranteixi la llibertat de debò a tothom. Malgrat que no agradi als poderosos i als molt rics!

Tercer: La periodista Olga Rodríguez em proporciona el motiu definitiu. Llegiu aquíl’’article titulat amb una frase de Franklin D. Roosevelt que diu: ““Salid ahí fuera y obligadme a hacerlo” i l’acaba citant a Naomi Klein que ve a dir que si volem polítiques que facin d'aquest planeta un món més sa, just i pacífic, haurem de sortir al carrer. I obligar-los a fer-ho.

Idò si, dignament contra el model asocial, contra un quadre macroeconòmic de més austericidi cal obligar-los a fer lo contrari!

(El meu comentari a El Periscopi el dia 1 de mag de 2014)


Foto R. Borràs (Stedelijk Museum, Amsterdam). Detall del quadre”Barricade” (1949) Obre de  CONSTANT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada