dimarts, 29 de desembre del 2015

31 desembre 2015: “De l’autonomia a la sobirania”

Afront la Diada de Mallorca d’enguany amb algunes conviccions més arrelades que mai: Somiar una societat social i mediambientalment més just, és somiar truites si no guanyem sobirania. És clar que un altre món és possible i necessari, però no crec que es contribueixi molt a construir-ho si no arreglem casa nostra. Gregorio Luri escriu: “L’home té dues arrels, la dels seus orígens i la de les seves aspiracions”. No hi puc estar més d’acord! Les meves arrels  estan associades a la catalanitat que a Mallorca va portar –amb mètodes gens pacífics- Jaume I d'Aragó el Conqueridor.

Les aspiracions són infinites, però em conformaré a intentar servir coherent i humilment a la causa de l’esquerra transformadora de debò. Aspir l’alliberament social i nacional. Aspir una altra manera de viure. Aspir conviure pacíficament amb la resta de la biodiversitat planetària...

I en aquestes estic. Quan flaqueig procur recordar Flauber:  “la democràcia no és l’ultima paraula de la humanitat, de la mateixa manera que tampoc ho foren l’esclavitud, el feudalisme o la monarquia...” Per això, amb renovades ganes de lluitar per una Mallorca millor, no podia faltar a la manifestació amb motiu de la Diada del 31 de Desembre.


La cita és aquest dimecres 30 de desembre, a les 18 hores al Passeig del Born de Palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada