dijous, 29 de setembre del 2016

Y en eso llego Felipe [Gonzalez]... y mando parar...


La celebèrrima cançó de Carlos Puebla "Y en esto llego Fidel" és una bona metàfora del que ahir va passar en el PSOE: Va bastar que Pedro Sánchez insinués tímidament que estava disposat a parlar amb els independentistes catalans per explorar les possibilitats de formar un govern espanyol alternatiu al PP de la corrupció, de les retallades socials i de drets, de la involució democràtica, de la mala gestió (creixement del deute públic, escurament de la guardiola de les pensions, mercat laboral convertit en un mercat de pobresa i precarietat), de la irrellevància del Regne d'Espanya al món..., perquè arribés Felipe González i manés a parar.

La tornada de la cançó de Puebla, referint-se a Fidel, diu: "Se acabó la diversión, llegó el Comandante y mandó a parar..." Fidel manà parar a les oligarquies cubanes i a l’ imperialisme. Felipe González va fer callar la democràcia interna del PSOE, qualsevol somni de canvi més o menys seriós, i, sobretot, als pocs i poques resistents a les oligarquies que quedaven a aquest més que centenari partit.

Molt mala peça al taler que tingui tant poder en el PSOE l'individu de:

"Blanco o negro, lo importante es que el gato cace ratones"

El que, sense complexos, va dir que deixava el consell de Gas Natural "perquè és molt avorrit". S’avorria cobrava 126.500 euros, mentre que la majoria de la població s'empobria..
.
El defensor selectiu dels Drets Humans: Bé està que es preocupi per les violacions de drets humans a Veneçuela. I a Hondures? El preocupa i ocupa els assassinats de les lluitadores i dels lluitadors socials i mediambientals?

El que, en la mateixa entrevista d'ahir en la que va desvetllar una conversa privada amb Sánchez, va tenir la poca vergonya de dir: "Hemos tenido los peores resultados de la historia en Euskadi a pesar de las cosas que hicimos allí." Quines coses Felipe, els GAL?

En fi,Felipe González artífex de la instauració del bipartidisme borbònic espanyol, va manar parar i, alhora, virar cap a on l'IBEX i les elits espanyoles ordenaven. Ha esdevingut en la icona de la gran coalició borbònica espanyola. Qui el seguirà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada